kontaktebban.fi
020 7920 471

Ebban

Ebban är ett prenumerationsbaserat skolbibliotek på nätet med tusentals svenskspråkiga e‑böcker och ljudböcker. För en fast årsavgift kan elever och lärare läsa hur mycket de vill och när de vill. Första året nu 4,50 € per elev!

Hur fungerar Ebban?

Ebban är ett skolbibliotek på nätet med tusentals böcker som kan läsas på en dator, surfplatta eller telefon. Varje användare får en egen inloggning som fungerar dygnet runt. Det enda som behövs är en uppkoppling till nätet och en stund för läsning!

För vem är Ebban?

Ebban är för elever i åldern 6-19 år, lärare och övrig skolpersonal i förskolor, grundskolor och andra stadiets utbildningar i Finland. I Ebban har barn och unga en möjlighet att i lugn och ro bekanta sig med ett stort utbud av böcker. Ebban ökar också lärarens möjligheter att använda litteratur i klassen, eftersom alla kan läsa samma bok samtidigt.

Varför Ebban?

Ebban kompletterar skolbiblioteket med e-böcker och ljudböcker, vilket betyder fler titlar i obegränsat antal. I Ebban är innehållet kategoriserat för olika åldersgrupper och intresseområden så att eleven själv kan hitta fram till lockande läsning. Både elever och lärare får använda Ebban i skolan och hemma på fritiden.

Vad kostar Ebban?

Ebban är prenumerationsbaserad med årliga licensavgifter, antingen per kalenderår eller läsår. Första året kostar 4,50 euro per elev, från andra året är priset 6,50 euro. Lärarnas licenser ingår i priset. Minsta antal licenser är en grupp eller klass. Endast skolor och förskolor kan få tillgång till Ebban, men exempelvis en föräldraförening kan betala för skolans licenser. Moms (24 %) tillkommer.

Vill du veta mera?

 

Jemima Koli
020 7920 473
jemima@ebban.fi